joi, 18 iunie 2015

Noaptea Institutelor Culturale 2015

Noaptea Institutelor Culturale 2015, ajunsa la cea de-a noua editie, va avea loc vineri, 19 iunie 2015.

Va fi o noapte lunga care va anima centrul orasului si va incanta publicul prin experiente culturale interesante si variate.


Programul cuprinde filme, muzica, teatru, spectacole de dans, poezie, ateliere de creatie, concursuri, jocuri, lecturi, cursuri de limba, expozitii, evenimente alternative si interactive, performance, degustari si targuri de bunataturi si produse hand-made.

Intrarea este libera la toate evenimentele, cu exceptia celor marcate ca fiind cu acces pe baza de bilet.

Noaptea Institutelor Culturale 2015 - programul evenimentelor

Institutul Cultural Roman

17:00 - Sediul ICR // Expozitie-capsula „Romanian Design Week”
Expozitia prezinta cateva dintre cele mai importante proiecte de design romanesc, aratand atat impactul acestora, cat si exemple de practici relevante pentru stadiul in care se afla industriile creative din Romania in 2015.

18:30 - Gradina ICR // Joc in verde - Spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) sustinut de Asociatia Da’DeCe si ArtelierD

20:30 - Sediul ICR // Performance sustinut de dansatorul vienez de origine turca Ziya Azazi, eveniment organizat in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din Bucuresti.

21:30 - Gradina ICR // Concert „Electric Brother Live Band”

23:00 - Sediul ICR // „Romanian Short Waves 8”: proiectia celor mai recente scurtmetraje romanesti incluse in sectiunea necompetitiva „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes.
In program:
Ecouri – R: Dumitru Grosei
Omulan! – R: Matei Branea
Verigheta – R: Gabriel Achim
N-ai fost acolo – R:  Ioana Agatha Paltinel
Imobil - R: Besenyei Katalin
Lumina firava – R: Florina Dumitrache
LAG – R: Anton Groves & Bogdan Orcula
Blue Spring -  R: Andreea Bortun
Micul tata – R: Ioana Turcan
Dumneavoastra, Tu – R: Bogdan Olteanu
Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu
This Time, Last Year – R: Ana Savin
Puzzled – R: Tudor Botezatu
Cristian – R: Doina Rusti

Institutul Francez

18.00 – 19:00 Atelier despre fabricarea cartilor (Mediateca pentru copii)
18.30 – 20:30 Atelier video interactiv de grafica de carte (Atrium)
19.30 – 20:30 Gustari filosofice (Mediateca pentru copii)
19.00 – 20:00 Spectacol de teatru «Waterloo» cu Mihai Gruia Sandu, oferit de Delegatia Valonia – Bruxelles (Cinema Elvire Popesco)
20.00 – 21:30 Film surpriza ! (Cinema Elvire Popesco)
20.30 – 22:30 AVANPREMIERA – Jocuri video la Institutul Francez – Descoperiti Parisul prin jocul Assasin’s Creed (Mediateca pentru copii)
21.30 – 23:00 Fanfara KAFi Franta (curtea Institutului)
23.00 – 02:00 Muzica electronica éléctro (terasa Institutului)

British Council

18:00 - 22:00 - CURTEA BRITISH COUNCIL
Bucatarie traditionala britanica
Pictura Henna
Specialitati culinare indiene

18:00 - 18:30 - BIBLIOTECA @BRITISH
Poezie scotiana (Robert Burns) si vanatoare de comori

18:30 - 19:30 - CURTEA BRITISH COUNCIL
Introducere in cultura galeza

19:30 - 20:30 - BIBLIOTECA @BRITISH
Videoconferinta David Crystal - ”Accente ale limbii engleze”

19:30 - 20:30 - CURTEA BRITISH COUNCIL
Atelier de gatit mici delicii culinare britanice

20:30 - 21:45 - BIBLIOTECA @BRITISH
Book Club - ”Chemarea cucului”, de Robert Galbraith

21:30 - 22:30 - CURTEA BRITISH COUNCIL
Concert de muzica scotiana

21:30 - 23:30 - SALILE GLASGOW SI EDINBURGH
Proiectie de film: "My Brother, the Devil"

22:30 - 23:30 - SALILE BELFAST SI CARDIFF
Proiectie de film: "Jeremy Deller"

23:30 - 00:30 - SALILE GLASGOW SI EDINBURGH
Selectie de filme Kinofest

22:30 - 01:30 - CURTEA BRITISH COUNCIL
Party ”MUSIC IS GREAT Britain”

Goethe Institut

Receptie 1  - Informatii Cursuri si Examene
Aici va punem la dispozitie informatii despre oferta noastra de cursuri si examene de limba germana.

Sala 2 - Du bist, was du isst / Esti ceea ce mananci (L. Feuerbach)
Importanta nutritiei alternative a crescut semnificativ in ultimii ani, astfel ca tot mai multi oameni doresc sa se hraneasca corect si sunt dispusi sa se abtina de la diverse alimente nocive. Care este diferenta dintre vegan si vegetarian? Conceptele nutritionale vor fi ilustrate printr-un test si o degustare.

Sala 3 - Hänsel und Gretel
O expozitie care-si propune sa va arate cat zahar sau sare se ascund in produsele care ne tenteaza. Testul nostru va va arata, printre altele, pericolele consumului de astfel de alimente.

Sala 4 - Einfälle statt Abfälle / Idei in loc de deseuri
Studentii Academiei de Arte va vor demonstra cum se formeaza deseurile de plastic. In fundal va rula un documentar despre o familie finlandeza care incearca sa elimine din viata lor folosirea plasticului. Publicul este invitat sa participe la testul nostru cu tema „plastic“.

Sala 5-  Biblioteca
In noua noastra sala de biblioteca, Laboratorul de Teatru Bucuresti va prezenta, la intervale regulate, doua performance-uri: Mai intai mancarea, pe urma morala (B. Brecht) – Celebrul citat din „Opera de trei parale“ va face obiectul primului performance. Povestea lui Kaspar mofturosul (H. Hoffmann) – Un poem german cu valente pedagogice, care spune povestea lui Suppenkasper, care pur si simplu refuza sa-si manance supa, motiv pentru care, la final, moare. De ce nu vrea sa-si manance supa? Cel de-al doilea performance va invita sa va puneti intrebarea si sa descoperiti posibilele raspunsuri.
Sala 6 Max und Moritz In acest spatiu, va asteapta jocuri cu mancare si o introducere in clasicul „Max si Moritz“. In intervalul 19:00-22:00, puteti participa, la fiecare ora fixa, la o scurta lectie demonstrativa de limba germana (cca. 15 min.).

Centrul Ceh

SALA MARE, 18:00 – 21:00: Filme de animatii cehoslovace din perioada anilor 1925 – 1945

SALA MICA, 17:00 – 22:00 : Open University // Photograms // Workshop cu Alexandru Patatics
De Noaptea Institutelor la Centrul Ceh deschidem oficial Universitatea Deschisa – Open University – un cadru care isi propune sa combata probleme ca lipsa discutiilor, lipsa solidaritatii, lipsa gandirii critice si a deschiderii. OPEN UNIVERSITY demareaza cu propunerea artistului vizual Alexandru Patatics: Workshop de fotografie alternativa – eveniment interactiv cu implicarea publicului. Experimentam cu forme produse de lumina. Descoperim un nou limbaj vizual, fascinant in simplitatea lui.

GRADINA DE BETON, 22:00 – 1:00
DISCOTECA – muzica cehoslovaca din anii ’60 – ’90
Vinyl dj set, disco, czech-pop, funk, groove, electro-pop, ultradisco, moog-disco
Discoteca este un colectiv de arheologie sonica al carui scop este acela de a aduce la suprafata artefacte ale muzicii pop fabricate in Romania si nu doar, cu focus pe perioada anilor ’60-’90. Discoteca va conecta publicul roman de astazi cu istoria muzicala fascinanta, mai putin cunoscuta, a Cehoslovaciei.

Spatiul Public European

Incepand de la ora 18.30, poate fi vizitata expozitia Monumente vechi crestine si bizantine din Thessalonic, care, prin intermediul a 21 de panouri, insotite de texte explicative, prezinta 15 monumente din patrimoniul mondial UNESCO. In cursul serii, vor fi proiectate doua scurtmetraje documentare despre Muntele Athos si Muzeul de Arta Bizantina din Thessalonic.

Concerte:
19:00: Debut trupa de juniori rock-jazz-blues
20:00: Diana Miron - free improv/noise/live electronics
22:00: The Pixels - electro-alternative-rap

De la ora 00:30 este programata proiectia filmului "In cautarea lui Superman/Bekas" (drama, Suedia-Finlanda-Irak, 2012, clasificare A.G.). El spune povestea calatoriei a doi copii kurzi din anii ’90 care, dupa ce vad filmul „Superman” la primul cinematograf din oras, se hotarasc sa mearga in America, in cautarea eroului. Proiectia este organizata in parteneriat cu Clorofilm.

Este organizat si un concurs cu titlul: „Ai fost la SPE cu ocazia Noptii Institutelor Culturale? Demonstreaza-ne!”. Cei interesati sa participe trebuie sa isi faca un selfie cu una din siluetele de la intrarea SPE si pot castiga un premiu-surpriza. Iar daca raspund corect la quizz-ul SPENIC, pot castiga un alt premiu-surpriza.

Institutul Cervantes

18:00 – 22:30: Vizitarea expozitiei de graphic design si ilustratie de carte Colectie de minuni / Colección de Asombros. Isidro Ferrer

20:00: Film Vivir es fácil con los ojos cerrados (Spania, 2013, regia David Trueba, muzica Pat Metheny, comedie dramatica, roadmovie, 108 minute). Filmul a obtinut 6 Premii Goya, inclusiv cele pentru cel mai bun film, regizor si actor in rol principal.

21:30: Tapas de scurtmetraje spaniole. Program din cadrul Festivalului de Scurtmetraj Madrid en Corto. Madrid en corto, o selectie de scurtmetraje din editia 2014 a festivalului omonim. Durata 80 minute, v.o. spaniola, subtitrare in limba engleza. Se vor proiecta filmele: La media vuelta, de Fernando Franco, Inertial Love, de César y José Esteban Alenda, Efimera, de Diego Modino, Buenos
días, resistencia, de Adrián Orr, El otro, de Jorge Dorado, Buenos Aires, de Daniel Gil Suárez.

Institutul maghiar

Eveniment gastronomic, expozitie de produse hand-made, concert, dansuri populare, workshop, outdoor light design, Midnight Gulas, concursuri si multe altele: iata cu ce ii asteptam pe cei care doresc sa petreaca alaturi de noi o noapte fierbinte de iunie!

16.00: Expozitie de produse hand-made din Kalocsa (Ungaria)
         
17.00: Atelier creativ I Love Kalocsa: pictura, broderie, oua incondeiate.

17.00: Workshop cu Méhkas Dia Projekt: pictura pe sticla. Lucrarile vor fi proiectate pe durata noptii pe peretii exteriori ai institutului.

18.30: Vernisaj I Love Kalocsa -expozitie de fotografii, produse hand-made, vesminte traditionale
Zona Kalocsa din Ungaria este renumita pentru ornamentica florala viu colorata. Aceste modele artizanale sunt aplicate pe toate suporturile posibile din viata de zi cu zi: imbracaminte, accesorii, broderii, mobila, design interior etc.

19.00: Concert de pian: Catalin Raducanu

20.00: Familia Tóth de Örkény István - spectacol lectura
Regia: Kovács Zsuzsánna
"Iar daca suntem iar impreuna... v-as propune ceva... N-ati vrea sa facem cateva cutii?"

22.00: Méhkas Dia Projekt: Institutul maghiar din Bucuresti se imbraca in vesminte luminoase: pictura arhitecturala cu lumini pe peretii exteriori ai institutului.

22.30: I Love Kalocsa Dance: spectacol de gala urmat de dansuri cu publicul doritor pana la miezul noptii.

La miezul noptii tragem la sorti castigatorii quiz-ului despre Ungaria si cultura maghiara, iar cu Midnight gulasul nu mai asteptam pana la miezul noptii, va fi disponibil pe toata durata evenimentului!

Centrul Cultural Turc

• 17.00-18.00-Cursuri de limba turca-lectie demonstrativa.
Sunteti interesati de cursurile noastre de limba turca?
Veti putea participa la o lectie demonstrativa de limba turca pentru nivelul de incepatori, sustinuta de echipa de profesori ai Institului.

• 18.00 – 19.00 - “EBRU”(pictura pe apa)
“Ebru” este arta de a picta pe apa, picturile create fiind transpuse pe hartie. Ebru este o arta traditionala turceasca indragita de tot mai multi artisti din afara Turciei.

• 20.30 – 21.10 – Concert de muzica instrumental turceasca si Café Concert cu trupa nonconformista ‘’Muse Quartet’’, care isi propune sa imbine cvartetul clasic cu muzica moderna si cea orientala.

• 21.30 – 23.30 – Proiectie de film:“Visul Fluturelui”, in regia lui Yılmaz Erdoğan
O poveste despre iubire, poezie si suferinta.

Citeste si:

Bicycle Music Festival - primul eveniment muzical la care energia va fi produsa dand la pedale
Targ de initiative cetatenesti la Gradina Verona
Bucharest Music Festival - 10 zile de spectacol in Piata George Enescu

0 comentarii:

#TakeMeThroughBucharest Acuarela Airbnb Alandala Cafe alergare alter-native 22 Animest Antipa antreprenoriat antreprenoriat rural ARCEN Asia Fest Asociatia Atelierul de creatie Asociatia Carusel Asociatia Claca Asociatia Exista Viata dupa Doliu Asociatia Fluens Asociatia ORICUM Asociatia Paspartu Asociatia Plantam Fapte Bune Asociatia React Asociatia Team Work Astra Film Festival ateliere Atelierul de Panza autism Autism Romania benzi desenate Biblioteca Metropolitana Biblioteca Nationala biciclete BitaColor Bookfest Bucharest Art Week Bucharest Night Run Byron Carol53 Carturesti Ce citim Ce descoperim Ce poti face in weekend Ce poti sa faci de 1 Decembrie Ce poti sa faci de 1 iunie Ce poti sa faci de 1 mai Ce poti sa faci de Craciun Ce poti sa faci de Dragobete Ce poti sa faci de Florii si de Paste Ce poti sa faci de Halloween Ce poti sa faci de Martisor Ce poti sa faci de Mos Nicolae Ce poti sa faci de Revelion Ce sa faci cand nu stii ce sa faci Ceainaria 5 Ceainaria La un Ceai Centrul Ceh Centrul National al Dansului Bucuresti ceramica CeRe Cinema Art Yourself Gallery Cinema Elvire Popesco cinema in aer liber Cinema Muzeul Taranului CinePOLSKA Citim in iarba Clubul Taranului Cluj Cluj Jazz Festival Concerte Ateneul Roman Concerte si petreceri concurs conferinte Control Control N Copenhaga Creart Creative Business Cup Creative Est Creative Learning creative writing Creative Writing Sundays Crucea Rosie CSR cultura alternativa cursuri cursuri gratuite dans contemporan Deschis Gastrobar Design dezbateri dezvoltare personala Dianei 4 Dilema Veche DIY Docuart Fest Documentary Mondays Electric Castle Energiea EUROPAfest expozitii Expressive mind f64 Femei pe Matasari Ferentari Festivalul de Film Rusesc Festivalul Filmului European Festivalul Filmului Evreiesc Festivalul Filmului Francez Festivalul International de Film Experimental festivaluri festivaluri culinare Film Filmul de Piatra Fish Eye Fest Foto Union Fotografie freeshop FriendlyTech Fundatia Calea Victoriei Fundatia Comunitara Bucuresti fundraising altfel Galateca Garajul Ciclop Gradina Botanica Gradina cu Filme Gradina de Citit Gradina Floreasca Gradina Verona Halele Carol HomeFest HOMEproject IKEA Ikebana Imbold Incubator107 InnerSound Inspirational Film Festival instameet Institutul Cervantes Institutul Cultural Roman Institutul Francez Institutul Polonez Joburi Joia de Film Journey Pub Kinedok Libraria Bastilia Lokal Lucruri neinsemnate Make a Point ManiFEST MaraFest Matasari Merci Charity Boutique MNAC MNAR MTR muzee Muzeul National al Satului Noaptea Alba a Bucurestiului Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs Noaptea Alba a Filmului Romanesc Noaptea Alba a Galeriilor Noaptea Caselor Noaptea Cercetatorilor Noaptea Devoratorilor de Publicitate Noaptea Institutelor Culturale Noaptea Muzeelor Nomad International Film Festival Nomad Shorts Noul Cinematograf al Regizorului Roman One World Romania ONG Opera Nationala Romana opera si opereta Pegas PhotoVoice Povesti Prin tara Program Cinemateca Romana Program teatre Bucuresti reciclare creativa Roaba de Cultura Robin and The Backstabbers Romania Frumoasa Romanian Design Week Roots Revival RuralFest Sanziene Scoala Altfel Se picteaza Seneca Anticafe Serendipity Tea SF & Fantasy Sighisoara Film Festival Simbio Smart Change Social Gym Stiri de bine Strada Armeneasca Street Delivery Superscrieri targuri teatru The Ark The Big Lunch The CSR Agency The Institute The Power of Storytelling traininguri Transylvania Calling trasee culturale Trip Talks Uber UNATC Unde mergem Unde mergem gratis Undercloud UNTOLD Festival V for Verde Vama Veche Verde Altfel Voluntariat Wishful friday workshopuri Zilele Filmului Brazilian Zilele Filmului German Zilele Filmului Irlandez Zilele Filmului LUX Zilele Filmului Polonez Zilele Filmului Spaniol zmee

Rooftop Cinema: Autumn Resolutions

Joi, 8 septembrie , la Deschis Gastrobar are loc o noua seara de Rooftop Cinema. Tema acestei saptamani: Autumn Resolutions . Vor rula...

Blog Archive

Bloguri, Bloggeri si Cititori